"Молчи, скрывайся и таи": В Росії купа юристів зупинила запис програми через всього одну "неправильну" репліку

Огидство російської "цензури" викликає сміх: через "не пропутінське" висловлювання історика про Крим зупинили запис програми на телеканалі

"А то что? Расстреляете несогласных? Ну-ну...". Фото: forum.mybb.ru

У Росії черговий скандал: доктор історичних наук, релігіовед, політолог Андрій Зубов викрив пропагандистські дії журналістів РФ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на comments.ua.

В ефірі телеканалу "Москва 24" ведуча зупинила запис програми, як тільки спікер висловив свою думку щодо "приєднання" Криму до Росії. Як відомо, позиція Зубова в цьому питанні різко відрізняється від путінської.

"Ведущая задала мне вопрос о моем отношении к присоединению Крыма. Я его высказал. Это отношение все вы знаете и, безусловно, ведущая и те кто составляли её вопросы к кандидатам, его тоже прекрасно знали. В самом конце моей речи, а каждому на ответ было отведено 140 секунд, в зале прозвучал гудок и замигал красный фонарь. Ведущая прекратила запись и потребовала записать мой ответ заново, так как я якобы нарушил российское законодательство о противодействии экстремизму. Я отказался, сказал, что это мое мнение, я могу только повторить то, что сказал и никакого экстремизма в моем ответе нет", - пише політолог на своїй сторінці в соцмережі.

"В зале появились какие-то люди, якобы юристы, начали суетно совещаться между собой. Все выглядело довольно комично. Через пять минут запись была продолжена", - додає він.

Зубов підкреслив, що питання до нього було провокацією, аби підвести його під новий закон про "публичные призывы к нарушению целостности РФ". Відповідав він акуратно: "Говорил о преступности аннексии и о печальных последствиях этого акта, но о возврате Крыма не говорил, да и вопрос был не об этом".

Важливим фактом було те, що колеги по дебатам вимагали, щоб репліка Зубова була збережена та додали: порушення закону у ній не бачать.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...