Морська блокада Криму - кошмар Кремля: експерт про те, на що здатні Україна та Туреччина

Військовий експерт сумнівається, що справа дійде до "системної блокади".

Павло Рудяков. Фото: press-post.net

Системна морська блокада Криму малоймовірна за рядом об'єктивних причин. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива", військовий експерт Павло Рудяков, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на запитання про можливість морської блокади, експерт сказав: "Для того, щоб її зробити, потрібно дуже багато чого. Якісь елементи цієї блокади - зупинка якогось корабля або двох кораблів під тим або іншим приводом, в тому чи іншому варіанті - це ймовірно, це може бути.

Мені важко припустити, що це можна здійснити сьогодні-завтра, але такий поворот я б не виключав". У той же час Рудяков переконаний: до "системної блокади" справа не дійде.

"Що стосується системної блокади, то мені здається, до цього справа не дійде з цілого ряду причин об'єктивного характеру. Це крок вкрай серйозний", - сказав він.

Видання також поцікавилося, чи може Україна розраховувати на допомогу Туреччини, враховуючи наявний конфлікт по лінії Туреччина-Росія.

"Ми знаходимося в прямій залежності від того, як вони будуть вибудовувати свої відносини. Якщо буде загострення, тоді наші шанси на те, що турки візьмуться допомагати нам, стають більш реальними. Але мені чомусь не віриться, що Туреччина буде грати на нашій стороні", - відповів експерт.

Він пояснив: "Якщо говорити про офіційну владу Туреччини, то в короткостроковій і середньостроковій перспективі вони будуть розраховувати тактику, яка б дозволила знизити конфліктність у відносинах з Москвою, а не посилювати її.

Як запасний варіант вони можуть прораховувати варіанти зближення з нами і активізації на нашому боці, оскільки важко сказати, що буде робити Росія - гасити конфлікт або йти до загострення, щоб відповісти за збитий літак".

У цьому контексті Рудяков нагадав про нещодавне послання президента Росії до Федеральних зборів. "По суті, він заявив про те, що відповідь готується і відповідь буде".

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...