Москва напружила всіх своїх васалів: Хто підняв голос проти Вселенського патріархату та української автокефалії

Заручники Москви - Антіохійській патріархат у "братній" людожерській Сирії Асада та "гібридні братушки" Сербії - все, на що спромігся Кремль.
Патріарх Сербський Іриней. Фото: www.pravoslavie.ru.

Антіохійський Патріарх Іоанн X і Патріарх Сербський Іриней закликали Константинопольського патріарха Варфоломія, якого РПЦ визнала розкольником, відновити "братський діалог" з Москвою для вирішення конфлікту, який нібито загрожує всьому православному світу. Про це йдеться в суботу в офіційній спільній заяві Сербської православної церкви та Антіохійської православної церкви за результатами візиту патріарха Антіохійського в Сербію, повідомляють Патріоти України.

"З огляду на нагальну потребу уникнути подальшої ескалації сьогоднішньої кризи, сербський і антіохійський патріархи закликають свого побратима, Його Всесвятість вселенського патріарха, відновити братський діалог з Російською православною церквою, щоб при братній підтримці та участі всіх інших предстоятелів помісних православних автокефальних церков він вирішив конфлікт між царгородською ( Константинопольською) і Московською патріархією і повернув зв'язки миру в Православній церкві", - йдеться в повідомленні.

Ієрархи постановили, що в сучасному світі неможливо діяти, "якщо православна церква не являє світу свою церковну єдність словами і справами, а також способом винесення рішень, заснованому на традиційному канонічному порядку церкви і консенсусі церков, незважаючи на їх розміри". Патріархи підкреслили, що "Церква єдина, це не федерація або конфедерація церков, відокремлених і незалежних одна від одної, які діють на підставі своїх інтересів". "Інтереси православної церкви вимагають самокритичного розгляду всіх односторонніх процесів, рішень, а також запитів, застосування консенсусу у вирішенні спільних питань між православними церквами, серед яких рішення, що стосуються церковної автокефалії", - йдеться в заяві.

"Тільки православна соборність є способом уникнути того, щоб конфлікти між церквами не перейшли в розділення між ними, що б стало загрозою єдності православ'я в цілому", - наголошується в спільному зверненні.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: