Москва ставить на карту все: Україну чекає напружений лютий і пекельний березень, - екс-генсек НАТО

За словами Олександра Вершбоу, Україну може чекати ескалація насильства, як це було в кінці минулого року.
Олександр Вершбоу. Фото: Рейтерс.

Росія використає всі засоби, щоб вплинути на результати майбутніх виборів в Україні. Потрібно бути готовими до ескалації насильства з боку РФ. Про це розповів американський дипломат, колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, передають Патріоти України.

Чиновник зазначив, що Україна є потенційною гарячою точкою. "Очевидно, що Росія буде намагатися застосувати всі свої інструменти, щоб втрутитися в українські президентські і парламентські вибори в цьому році. Щонайменше, щоб посіяти безлад і хаос. А як максимум - привести до влади поступливіших лідерів, які можуть бути готові прийняти диктат Росії. Не думаю, що це можливо, але вони можуть вважати, що цього можна досягти ", - заявив експерт.

За словами Вершбоу, Україну може чекати ескалація насильства, як це було в кінці минулого року. Водночас Захід відволікається на внутрішні виклики в США і Європі.

Джерело: Апостроф

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...