Москва в пошуках "хунтобандерівців": В мережі активізувалися вербувальники на платні "протести" в Києві

​Останніми днями значно зросла кількість пропозицій, спрямованих на платне залучення громадян до протестних заходів, що плануються на 20-22 лютого в Києві. Найбільший бум у контрольованій з Росії мережі "ВК".


В соціальній мережі "ВК" активно поширюються пости - практично однакові, в яких пропонують гроші (250 грн/день, 600 - грн/доба) - за участь в акціях протесту у центрі столиці. повідомляють Патріоти України з посиланням на моніторинг Укрінформу.

Наприклад, оголошення від 19 лютого: "Масовка на завтра. Лише хлопці і чоловіки віком 18-45 років. Оплата 40 грн/год. Бонуси за друзів...".

Також громадян запрошують на "мирний мітинг на підтримку малого бізнесу. 21 число (з 16 років). Стояти потрібно добу (намет, чай). Оплата - 600 грн".

"Потрібні люди на акцію 21.02.2017. Чоловіки, жінки у віці 18-65 років. Акція проходить у центрі Києва. Зустрічаємось м. "Арсенальна" о 8.30. Оплата - 8.30 - 18.30 - 250 грн, доба - 600 грн. Чай, кава...".

"Масовка на 21 число, оплата 500 грн доба...".

Як видно з оголошень, також проводиться збір на акцію на Майдан Незалежності на 22 лютого: "Підробіток на 22.02. Від 16 до 70 років, хлопці та дівчата. Три години 70 грн, виплата відразу після роботи!!! Робота в першій половині дня (збір о 9.00 на Майдані Незалежності...".

"Масовка 22 лютого!!! Потрібні люди! Місць багато! Збір о 8.40 на Майдані Незалежності. (Біля Два Гуся). Працюємо три години. Оплата 90 грн".

Акаунти, що здійснюють розповсюдження закликів до платної участі у протестних заходах:

"Вадим Вадимович"

"Работа для молодежи"

"Работа в Киеве (массовки, акции, промо, митинги)";

"Работа и подработка в Киеве для студентов! Киев промоут";

"Кастинг Зйомка Робота Актори Моделі Масовка Фото";

"Работа Киев";

"Работа на радио и ТВ. Кастинги Киев";

"Киев, съемки, массовка, зрители";

"*******Работа_Киев*******"".

Зазначимо, що ці оголошення поширюються тільки у контрольованій російськими спецслужбами соціальній мережі "ВК".

Водночас експерти пов'язують масову появу таких оголошень у дні відзначення третіх роковин масових розстрілів під час Революції Гідності із наміром розгойдати суспільно-політичну ситуацію в державі. Як зазначив у коментарі Укрінформу співробітник правоохоронних органів, який побажав залишитись неназваним, "зважаючи на те, що кількість розміщень вказаних постів має хвилеподібний характер, тенденцію до зростання, чітко окреслену цільову аудиторію та відповідні їй канали доведення, в діях осіб, які це здійснюють, можна констатувати наявність єдиного замислу та мети до розгойдування суспільно-політичної ситуації в державі, організації масових заворушень тощо".

Як повідомлялося, вчора в центрі Києва відбулися сутички між учасниками так званого блокадного віче, які хотіли встановити намети на вул. Банковій, та поліцією. Учасники "віча" заявили про продовження акції в понеділок, о 19-й годині. 18 і 19 лютого в авто поблизу Майдану Незалежності правоохоронці виявили два автомати Калашникова. Сьогодні, 20 лютого, на фільтраційному пункті на Хрещатику правоохоронці затримали чоловіка з гранатою РГД-5.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...