"Москву не дуже радує Обама, але Кремль боїться Клінтон ще більше. Їх остання надія - Трамп", - Карл Більдт

Втілити Мінські угоди в життя при президенті США Обамі не вдалося, і зараз Кремль сподівається, що новим президентом стане Дональд Трамп, а не Хілларі Клінтон.

Карл Більдт. Фото:112.ua

Кремль поки не загострює ситуацію в Україні, чекаючи істотних змін в політиці Заходу в результаті виборів у США і Німеччині. Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт в інтерв'ю Громадському, передають Патріоти України.

"Говорячи про вибори, думаю, що вони зараз не будуть розхитувати човен. Вищі ешелони влади в Москві очікують істотних змін. Існує невизначеність щодо того, чого хоче Москва. В кінці весни були якісь попередні ознаки їх активізації на Донбасі. Поки не помічаю ніякої активності з боку Росії", - зазначив він.

При цьому політик висловив упевненість, що країни Заходу на даний момент мають єдину позицію, хоча постійно висувають різні ідеї щодо врегулювання ситуації.

"Традиційно Москва все одно на це ніяк не відповідає конкретними діями. Тільки тоді, коли будуть ознаки того, що Москва починає щось робити з ключових питань безпеки на Донбасі, а я думаю, що це хоч коли-небудь, але станеться, тоді і гостріше стане дискусія", - пояснив він.

Більдт також зазначив, що на виборах в США Росія сподівається на перемогу кандидата від республіканців Дональда Трампа, оскільки позиція президента Барака Обами і кандидата від демократів Хілларі Клінтон по Україні їх не влаштовує.

"З точки зору Вашингтона, президент Обама дійсно зацікавлений в тому, щоб залишити після себе якусь спадщину. Виявилося неможливим впровадити Мінські угоди до закінчення терміну Обами в Білому домі. Думаю, якби він міг, то зробив би це. Москву не надто радує Обама, але Кремль боїться Клінтон навіть більше. Їх остання надія - Трамп", - підсумував він.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...