Мова пішла про "гібридність": У МЗС Польщі зробили важливу заяву щодо стосунків з Україною

У головному дипвідомстві Польщі вважають, що звинувачення, які з'являються у публічному просторі щодо нібито блокування євроінтеграції України, є елементом гібридної війни, яка ведеться проти Польщі.

Ілюстрація:5 канал

Звинувачення на адресу польської влади в спробах блокування євроінтеграції України є елементом гібридної війни, що ведеться проти Польщі. Таку заяву зробив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький під час зустрічі з головою Всесвітнього конгресу українців Євгеном Чолієм. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на польське зовнішньополітичне відомство, передають Патріоти України.

"Фактично безпідставні звинувачення проти польської влади про нібито блокування процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України з одного боку, а з іншого - занедбання справ вшанування, ексгумацій та інших історичних питань. Це є важливим елементом гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави (Польщі)", - заявив Ціхоцький.

За його словами, це пояснюється зростанням впливу Варшави на міжнародній арені. "Факт участі у кампаніях, які керуються ззовні середовищ в Україні та Польщі, має викликати рефлексію у відповідних інституціях", - зазначив заступник глави МЗС Польщі.

Як повідомлялося раніше, глава відомства Вітольд Ващиковський заявив, що Польща накладе вето на потенційний вступ України до Європейського союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання і питання прав меншин.

У зв'язку із заявою Ващиковського МЗС України запросило для розмови посла Польщі Яна Пєкло.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...