Може й нам в Лаврі покопати? Колишнього аргентинського міністра впіймали при спробі зарити скарб в монастирі

Екс-міністр громадських робіт Аргентини Хосе Лопес під час затримання на гарячому заявив, що збирався віддати 8,5 мільйонів доларів на потреби монахам, а правоохоронці мають намір його обікрасти.

Хосе Лопес намагався закопати 8,5 мільйонів доларів. Фото: поліція Буенос-Айреса.

Колишній міністр громадських робіт Аргентини Хосе Лопес, який працював в уряді президента Крістіни Фернандес де Кіршнер, затриманий на місці злочину при спробі закопати 8,5 мільйона доларів на території монастиря, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Поліцейські затримали Лопеса в монастирі в передмісті столиці країни Буенос-Айреса після того, як їм надійшло повідомлення від місцевого жителя про появу вночі на території обителі стороннього. У багажнику машини Лопеса в ході обшуку були знайдені 160 пакетів з доларами, євро, японськими ієнами і катарським ріалами, ювелірні вироби і дорогі годинники, а також зброю, на яку не було дозволу.

При цьому Лопес спробував підкупити поліцейських, що затримали його, а коли у нього нічого не вийшло, заявив ченцям, що збирався віддати гроші на їх потреби, а правоохоронці мають намір його обікрасти.

В даний час Лопес узятий під арешт. Президент Аргентини Маурісіо Макрі назвав інцидент із затриманням колишнього міністра «ганебним», вказавши в той же час на успіхи в боротьбі з корупцією в країні.

В Аргентині наприкінці 2015 року змінилася влада. Крістіна Фернандес де Кіршнер, представник лівого політичного крила, пішла з поста президента, який вона займала протягом двох термінів. Новим главою держави став кандидат від правої опозиції Маурісіо Макрі. У травні 2016 року проти де Кіршнер, запідозреної в махінаціях, було порушено кримінальну справу.

Не зважаючи потуги з москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

четвер, 16 травень 2024, 0:18

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. . Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримал...

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...