Може, шаманів Бурятії на танках з Донбасу нашлють? МЗС Росії попередило США про катастрофічні наслідки збройного втручання у справи Венесуели

З 2006 року Росія прокредитувала уряд Венесуели на 17 млрд доларів. Останній займ - на 3,1 млрд доларів - був виданий в кінці 2017 року.

У МЗС РФ злякалися за "російські інвестиції"? Ілюстрація: ТАСС.

США чекають «катастрофічні наслідки», якщо Вашингтон наважиться на військове втручання в політичну кризу в Венесуелі, пригрозили у четвер у МЗС РФ. Приведення до присяги опозиційного «т.в.о. президента Венесуели» в особі голови Національної асамблеї Хуана Гуайдо і негайне визнання його в цій якості з боку США вказують на «прагнення провернути в Венесуелі апробовані сценарії зміни неугодних урядів». Про це йдеться в заяві відомства, інформують Патріоти України.

«Особливо тривожними представляються сигнали з ряду столиць, що не можна виключати і озброєного втручання ззовні», - підкреслює МЗС, недвозначно натякаючи на зроблену напередодні заяву президента США Дональда Трампа.
Він, відповідаючи на питання про можливе введення військ для підтримки опозиційного уряду, повідомив, що «всі сценарії, як і раніше доступні», хоча військовий - «в даний момент не розглядається». У Кремлі вважають спробу повалення Ніколаса Мадуро, який всього місяць тому відвідував Москву для переговорів з Володимиром Путіним, такою, що «порушує основи і принципи міжнародного права», заявив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.
«Каракас - це важливий торгово-економічний партнер для Росії. Дуже багато конкретних проектів і в плані торгово-економічної, і в плані інвестиційної взаємодії. Ряд наших компаній присутній на венесуельському ринку і розширює там свою присутність, маючи плани подальшого розвитку. Тому ми зацікавлені в збереженні та вдосконаленні наших добрих відносин з Венесуелою», - уточнив він.
За даними Reuters, з 2006 року Росія прокредитувала уряд Венесуели на 17 млрд доларів. Останній займ - на 3,1 млрд доларів - був виданий в кінці 2017 року. Через рік було прийнято рішення про реструктуризацію венесуельського боргу і зміну графіка платежів, який Мадуро, за даними Рахункової палати, прострочив як мінімум на 1 млрд доларів.
Ще 3,1 млрд доларів вклала в Венесуелу «Роснефть» - гроші надавалися в якості кредиту під заставу венесуельської нафти. Її російська компанія купувала з відстрочкою поставки, виплачуючи Мадуро всю суму авансом. За підсумками торгів на МосБіржі в четвер акції «Роснефти» обвалилися на 2,71%, а капіталізація компанії скоротилася на 140 млрд рублів.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...