"Можна надати зброю Україні з гучними церемоніями і навчаннями, а можна зробити це тихо, без зайвої уваги громадськості" - екс-посол США в Україні

Колишній генсек НАТО впевнений: саме той факт, що представники адміністрації США почали говорити про надання оборонної зброї Україні в поєднанні з посиленням санкцій змінив розрахунки Путіна.

Вільям Тейлор. Фото:Голос Америки

Українські військовослужбовці потребують військової допомоги, яку можуть надати тільки США, адже саме у власності США знаходиться більшість таких активів. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Расмуссен під час круглого столу, присвяченому обговоренню "трансатлантичної єдності з питання України", передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

НАТО не може надати зброю, пояснив Расмуссен, адже озброєнням володіють окремі країни. Якщо ж США візьмуть на себе провідну роль з цього питання, ряд європейських союзників це підтримує, підкреслив він. Потреби збройних сил України не обмежуються тільки зброєю. Українські військові також потребують обладнання для кращого захисту зв'язку і глушіння сигналів, а також пристрої нічного бачення.

Про це військові сказали Расмуссену під час його візиту в район проведення АТО місяць тому. "Таку оборонну допомогу можна надати досить швидко", - переконаний Расмуссен.

Надання зброї може відбуватися без зайвого розголосу, зазначив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор: "Ми можемо надати зброю Україні з гучними церемоніями і навчаннями, а можемо зробити це тихо, без великої уваги громадськості".

Саме той факт, що представники адміністрації США почали говорити про надання оборонної зброї Україні в поєднанні з посиленням санкцій змінив розрахунки Путіна, переконаний Расмуссен.

Проявом цього, на думку Расмуссена, є пропозиція Росії про введення миротворців, яка, хоча й не може бути застосована у запропонованому форматі, може стати базою для більш конструктивного підходу. Миротворча місія повинна охопити всю територію Донбасу і включати також захист жителів та інфраструктури в Східній Україні, переконаний оратор.

На важливій ролі миротворців на кордоні Росії і України в спостереженні за поставками з ОРДЛО, наголосив колишній посол США в Росії Александер Вершобоу. "Миротворці на кордоні України і Росії повинні не тільки стежити за поставками в ОРДЛО, але і за виходом "зелених чоловічків", - вважає Вершбоу.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...