Можна стріляти: Мей прийняла довгоочікуване рішення, а флот США вже на ударній позиції

Раніше прем'єр Великобританії вимагала від Білого дому більше переконливих доказів у здійсненні хіматаки Асада при підтримці росіян та іранців. Тепер вочевидь з доказами все ОК.

Дональд Трамп і Тереза Мей. Фото:kbc.co.ke

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей готова санкціонувати британську участь в ударі по Сирії без згоди парламенту. Про це пише BBC з посиланням на джерела, інформують Патріоти України.

Відзначається, що британський прем'єр не бажає затримувати президента США Дональда Трампа і має намір уникнути затримки, яка може бути викликана узгодженням даного питання в парламенті.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Мей відповіла відмовою на пропозицію Трампа нанести спільний удар по Сирії після повідомлень про нібито використання хімічної зброї в Думі.

Тим часом, ударна група Військово-морських сил (ВМС) США на чолі з атомним авіаносцем Harry Truman покинула в середу порт приписки Норфолк (штат Вірджинія) і вирушила в район Близького Сходу. З Норфолка авіаносець вийшов близько 11:00 за місцевим часом (18:00 мск), повідомляє місцева телекомпанія WTKR.

У прес-службі американських ВМС категорично відмовилися коментувати "майбутні операції, що зачіпають ударну групу авіаносця Harry Truman, так само як і будь-яких інших [оперативно] розгорнутих сил і засобів або тих з них, які можуть бути розгорнуті". У прес-службі не стали уточнювати і те, куди саме прямує ця авіаносна ударна група (АУГ) і коли очікується її прибуття в пункт призначення.

Згідно з інформацією ВМС, авіаносець супроводжують ракетний крейсер Normandie, а також ракетні есмінці Arleigh Burke, Bulkily, Forrest Sherman і Farragut. На першому етапі походу до них приєднається фрегат ВМС Німеччини Hessen. Пізніше до складу АУГ увійдуть американські ракетні есмінці Jason Dunham і The Sullivans. На борту Harry Truman розміщені приблизно 90 літаків і вертольотів, до складу всієї АУГ входять майже 6,5 тис. військовослужбовців.

Як раніше запевнили ВМС США, мова йде про "плановий похід" в рамках "регулярної ротації сил і засобів". АУГ буде діяти в зонах оперативної відповідальності 5-го і 6-го флотів ВМС США. Перша охоплює західну частину Індійського океану і Перської затоки, 6-й флот дислокується в Середземному морі.

Передбачається, що АУГ на чолі з Harry Truman братиме участь в "операції із забезпечення безпеки на морі", взаємодіяти із зарубіжними союзниками і партнерами США в регіоні. Це розгортання також зміцнює можливості армії США по забезпеченню "кризового реагування", додала прес-служба ВМС.

Перекидання АУГ відбувається на тлі загострення ситуації навколо Сирії, викликаної твердженнями про застосування в минулу суботу хімзброї в населеному пункті Дума поблизу Дамаска. Президент США Дональд Трамп в зв'язку з цим загрожує завдати по Сирії ракетні удари.

Перший заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС Росії генерал-лейтенант Віктор Позніхір заявив, що американська АУГ повинна прибути в Перську затоку приблизно на початку травня.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...