"Мріє залишити російський кордон відкритим": Порошенко розкрив плани Путіна щодо миротворців на Донбасі

За словами президента, Україна не збирається відступати від наміченого плану.

Ілюстрація:Главком

Президент Росії Володимир Путін хоче залишити відкритим російський кордон навіть за присутності миротворців в Україні. Глава Кремля не хоче втрачати можливість для різного роду маневрів у зоні бойових дій на Донбасі. Про це в Facebook написав президент України Петро Порошенко, зазначають Патріоти України.

"Путін пропонує щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів. Це – дещо зовсім інше. Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує. І, аби російський кордон залишався відкритим для можливості відправки підкріплення. Така місія є просто замилюванням очей", - вважає президент.

Однак, за словами Порошенка, Україна не збирається відступати від наміченого плану.

"Ми прагнемо справжньої миротворчої місії ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів по всій зоні ведення бойових дій як передумову для припинення вогню, забезпечення політичного процесу і проведення на Донбасі вільних місцевих виборів", - уточнив Порошенко.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...