"Ми хочемо у Франції зробити, як у Донецьку!" - учасник мітингів у Парижі, який фотографувався із прапором "ДНР"

Француз порівнює ситуацію, що склалася у Франції, з окупацією в Донецьку і вважає, що головне - "позбутися Макрона та олігархів".

Ксав'єр Моро хотів би "ДНР" в Парижі. Фото: скріншот з відео.

Француз Ксав'єр Моро, який оскандалився через фото з прапором терористичної "ДНР" під час протестів "жовтих жилетів", спробував роз'яснити причину свого вчинку. Його заява опублікована на YouTube-каналі Wardoc, передають Патріоти України.

Французький активіст вважає, що події в його країні - це їх внутрішня справа. При цьому він порівнює ситуацію, що склалася у Франції, з окупацією в Донецьку. "Ми вільний народ, і ми самі повинні звільнитися від олігархів. У "ДНР" вони звільнилися від київських олігархів. І нам потрібно зробити те ж саме. Для нас це приклад, що ми теж можемо себе звільнити від олігархів, які підтримали Еммануеля Макрона", - заявив прибічник "ДНР".

Француз зізнався, що його здивував резонанс довкола фотографії в центрі Парижа з прапорами псевдореспубліки. Фото з прапором було опубліковане Службою безпеки України. Ці жести, заявили в СБУ, можна вважати відкритим фактом втручання спецслужб РФ в організацію погромів у Франції.

У Кремлі прокоментували інформацію щодо причетності РФ до організації акцій "жовтих жилетів" у Франції. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, вказані протести відбуваються через зростання цін на паливо, і вони є внутрішньою справою Франції.

Також повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з представниками профспілок. На цій зустрічі обсуждили, як можна врегулювати ситуацію з акціями протесту "жовтих жилетів". При цьому правоохоронні органи Франції відкрили розслідування втручання Російської Федерації у організацію масових акцій протестів. заявив глава МЗС країни Жан-Ів Ле Дріан.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...