"Ми нарешті позбудемося духовного рабства": Генерал розвідки прокоментував вплив автокефалії УПЦ на ситуацію в Україні

Кремль і патріарх Кирило дуже стурбовані тим, що втрачають Україну.

Василь Богдан. Фото: соцмережі.

Коментуючи наближення надання Українській православній церкві томосу про автокефалію, експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан зазначив, що РФ втратить потужного важеля ідеологічного впливу. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Ми нарешті позбудемося духовного рабства. Ми ж розуміємо, що релігія - це та ж сама ідеологія, промивання мізків, вплив на своїх віруючих, формування відповідної позиції та інше. Зрозуміло, що Кремль і патріарх Кирило стурбовані тим, що втрачають Україну. Вона ніколи не була екуменічною територією Московського патріархату, про це нещодавно заявив і Вселенський Патріарх Варфоломій. Тому цей, на мій погляд, потужний фактор впливу на Україну, спосіб дестабілізації обстановки і створення тут такої інформаційної ситуації, що перша була б вигідна Росії, поступово зникне", - зазначив Богдан в інтерв'ю.

"Ця ситуація зустріла такий потужний масштабний опір з боку Росії, Московського патріархату, нашої п'ятої колони і емісарів" русского мира ", які залякують Україну релігійної війною і міжконфесійними проблемами. Я переконаний, що нічого подібного не станеться - це просто спроба шантажу і впливу, щоб зберегти той стан справ, який тривав останні три сотні років", - додав експерт.

Джерело: Апостроф

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...