"Ми не можемо більше покладатися на США", - Ангела Меркель

​Канцлерка ФРН не бачить у США за президентства Дональда Трампа надійного партнера, тому закликає європейців зґуртовуватися.

Ангела Меркель. Фото: business.ua

Німецька канцлерка Анґела Меркель закликала європейців до більшого єднання на тлі неоднозначного підсумку саміту Великої сімки (G7). У промові в Мюнхені у неділю, 28 травня, вона підкреслила серйозні розбіжності у поглядах Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки за президента Дональда Трампа, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Часи, коли ми могли цілковито покластися одне на одного, минули. В останні дні я чітко це зрозуміла", - цитує інформаційна агенція фрау Меркель, яка виступала в рамках передвиборчої кампанії на святі у столиці Баварії.

Тому канцлерка звернулася до мешканців ЄС із закликом взяти долю Європи "у власні руки".

Нагадаємо, що з семи найбільш економічно розвинутих країн усі, крім США, у заключній декларації саміту G7 наголосили на важливості втілення у життя кліматичної угоди - зобов'язань, взятих на себе у Парижі.

"Нас було шестеро проти одного", - зазначила тоді Меркель щодо непорозуміння світових лідерів з Трампом.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...