Ми не пройшли іспит Будапештським меморандумом, - Порошенко в ООН закликав позбавити Росію права вето

Президент нагадав, що Україна добровільно вивела з експлуатації свій ядерний арсенал, який був третім за величиною у світі, однак це не убезпечило її від зовнішнього агресора. ​Усі гарантії безпеки залишилися на папері.

Підписання Будапештського меморандуму. Ілюстрація:informator24.blogspot.com

Президент Петро Порошенко вважає, що потрібно тимчасово позбавляти права вето в Радбезі ООН країни-учасниці збройних конфліктів. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на Генасамблеї ООН в середу в Нью-Йорку, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Ми не можемо допустити, аби в Раді безпеки блокувалися питання, що стосуються безпеки, щоб застосувалося право вето під час ухвалення питань щодо попередження конфліктів. Усунення такого права має стати пріоритетом реформування РБ ООН", - сказав він.

Президент також нагадав, що Україна добровільно вивела з експлуатації свій ядерний арсенал, який був третім за величиною у світі, однак це не убезпечило її від зовнішнього агресора.

"Україна добровільно відмовилася від власного ядерного арсеналу, третього за розміром у світі на той час. Ми відмовилися від ядерних боєголовок в обмін на гарантії територіальної цілісності, згідно з Будапештським меморандумом. На жаль, усі ці гарантії залишилися на папері. Я буду чесним – ми не пройшли іспит Будапештським меморандумом", - заявив Порошенко.

Президент також підтримав ініціативу Великобританії щодо проведення міністерського засідання Ради безпеки ООН, яке буде присвячене питанню терористичної загрози в галузі авіаційної безпеки.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...