"Ми не звертатимемо уваги на істерику Росії" - Порошенко прокоментував реакцію РФ на новий закон "Про освіту"

Президент України підкреслив, що наша держава ніколи не повернеться у в'язницю народів, з якої вдалося вирватися.

Петро Порошенко. Фото:Факти - ICTV

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна не буде реагувати на заяви Державної думи РФ щодо закону "Про освіту". Про це глава держави заявив на зустрічі з працівниками освітньої сфери в четвер у Києві, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Звичайно ж, ми не повинні і не будемо звертати увагу на ці істеричні заяви Державної думи Російської Федерації, яку давно прозвали в'язницею народу, з якої ми вирвалися і - я підкреслюю - в яку ніколи не повернемося", - наголосив український президент.

Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності закон "Про освіту", який, серед іншого визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовами - державною , англійською, інших офіційних мовах ЄС. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що способи імплементації статті закону "Про освіту" щодо мови навчання будуть уточнені в законі "Про загальну середню освіту". За її словами, проект цього закону вже розробляється.

Як відомо, Держдума РФ 27 вересня прийняла заяву про неприпустимість введення обмежень в Україні для отримання освіти рідною мовою корінними народами і національними меншинами, в якій, зокрема, вказується, що підписаний президентом України закон "Про освіту" "стане актом етноциду російського народу в Україні" .

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...