"Ми нє гасударствєнниє служащіє": Полтавські бібліотекарки навідріз відмовилися спілкуватися українською мовою

Найагресивніше вела себе Тетяна Максимова з відділу комлектування обласної універсальної наукової біліотеки імені Котляревського, яка шокувала наступальністю, нахабством, впевненістю у безкарності.

В Полтавській обласній науковій універсальній біліотеці працюють прихильниці "русского мира". Фото: Фейсбук.

В одній із бібліотек Полтави навідріз відмовляються обслуговувати відвідувачів державною мовою. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав журналіст та видавець Микола Тимошик, передають Патріоти України.

У бібліотеку Тимошик прийшов для того, щоб подарувати свої книжкові новинки. Заступниця директора закладу відвела його у відділ комплектування. За його словами, краще б вона цього не робила.

"Пройшли перші п’ять хвилин, а там уперто продовжували спілкуватися зі мною… російською. На моє толерантне прохання перейти на державну сталося так, як у того класика: "і тут Астапа понєсло". Остапами виявилися практично всі працівники цього відділу. Та найагресивніше вела себе така собі Тетяна Максимова", – написав журналіст.

Працівниця бібліотеки використовувала фрази типу "ми нє гасударствєнниє служащіє, поєтому нікто нє заставіт нас гаваріть на украінском", "єто вєлікій язик Пушкіна", "а пачєму я далжна с вамі гаваріть на украінськом".

"Згадали і про "многоязичіє" у Верховній Раді. І про те, що я перший, хто звернувся до них із такою "нєобикновєнною" просьбою. Шокувала тональність розмови: наступальність, нахабство, впевненість у безкарності. Власне, це досить частий випадок, з яким стикається кожен із нас у державних установах культурницького чи наукового напрямку діяльності", – зазначив Тимошик.

До всього, видавця обурив факт, що бібліотека, де відмовляються спілкуватися українською, носить ім’я Івана Котляревського.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...