"Ми це розглянемо": Трамп заявив, що готовий визнати Крим російським

Американський політик вже заявляв, що в разі обрання буде шукати зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США і Росією.

Дональд Трамп. Фото: inosmi.ru.

Кандидат Республіканської партії США на виборах президента Дональд Трамп пообіцяв у разі своєї перемоги розглянути визнання окупованого Росією Криму частиною цієї країни і зняття санкцій щодо Москви. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Виступаючи на прес-конференції, на питання про можливість цього він відповів: "Ми розглянемо це. Так, розглянемо". Досі політика США, як і інших країн-членів "Групи семи" та низки інших держав, а також Європейського союзу полягає в запереченні будь-якої можливості коли-небудь визнати твердження Росії про входження окупованого українського Криму до її складу. Крім того, таке визнання стало б порушенням резолюції Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України.

США, як і інші країни-члени "Групи семи" та низка інших держав, а також Європейський союз ввели щодо Росії ряд санкцій і в зв'язку з окупацією Криму, і в зв'язку з агресією Москви проти України на Донбасі. Їх позиція теж зараз свідчить про те, що "донбаські" санкції можуть бути зняті тільки після повного виконання Мінських угод про врегулювання на Донбасі, які передбачають повернення Україні повного контролю над нині окупованими територіями регіону, а "кримські" - лише після повної деокупації Росією українського півострова.

Дональда Трампа вже не раз звинувачували в симпатіях до Кремля. Сам він уже заявляв, що в разі обрання буде шукати зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США і Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України та окупацію українського Криму.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...