"Ми вже підставляли другу щоку. Більше цього не буде", - Порошенко на форумі "Ялтинська Європейська стратегія"

Про початок політичного врегулювання конфлікту на Донбасі можна буде говорити лише після виконання Росією всіх пунктів Мінських домовленостей, наголосив президент.

Фото:http://www.president.gov.ua/

Президент Петро Порошенко виступив на Тринадцятій зустрічі Ялтинської Європейської стратегії, роз’яснивши чого чекає від Російської Федерації на Донбасі і окресливши основні напрямки боротьби з російською агресією. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

Так, Порошенко зазначив, що його часто критикують за те, що українська сторона робить ставку на силовий варіант вирішення конфлікту на Донбасі, замість вдатись до політичних методів. За словами Президента, українці вже мають гіркий досвід "підставляти другу щоку" і більше по такому шляху наше суспільство йти не буде.

Тепер Україна буде працювати тільки за зразком "дорожньої карти", яка передбачатиме якісь поступки з нашого боку лише в тому разі, коли Росія повною мірою виконає взяті на себе в Мінську зобов’язання.

По-перше, Російська Федерація має нарешті забезпечити всеохопне та стале припинення вогню на Сході України. І це має бути справжнє перемир’я, а не таке, як ми спостерігали протягом останньої доби – більше тридцяти артилерійських та мінометних обстрілів.

По-друге, російська сторона має допустити моніторингову місію ОБСЄ до всіх окупованих територій, включаючи Донбас і Крим. Порошенко заявив, що одним із основних показників безпеки буде передача Україні всіх неконтрольованих ділянок державного кордону.

Крім того, Росія має вивести свої війська з території України та звільнити українських політичних в’язнів. Як зазначив Порошенко, тільки після виконання всіх цих пунктів Росією можна буде говорити про початок політичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...