"Ми змусили президента та лідерів політичних фракцій згадати свої передвиборчі обіцянки. Табір залишиться стояти під парламентом до ухвалення вимог акції" - Заліщук

Нардеп наголосила, що організатори акції закличуть людей знову для підтримки, коли Рада буде розглядати їхні вимоги. Попередньо - у четвер.

Акція під стінами ВР. Фото:facebookНамети, які учасники акцій протесту виставили під Верховною Радою, стоятимуть там до тих пір, поки влада не виконає своїх передвиборчих обіцянок. І не відзвітує за їх виконання. Про це заявила у своєму Facebook народний депутат Світлана Заліщук, передають Патріоти України.

"Попередні результати акції 17 жовтня.

1. Ми змусили президента та лідерів політичних фракцій згадати свої передвиборчі обіцянки та прозвітувати перед суспільством про їхнє виконання.

2. Табір залишиться стояти під парламентом до ухвалення вимог акції. Водночас знову людей кличемо підтримати акцію, коли Рада буде розглядати наші вимоги. Попередньо - четвер.

3. Ініціатори акції засуджують окремі дії національної поліції, які зловживаючи владою і всупереч законодавству, блокували в приміщеннях народних депутатів. А також блокували активістів, які намагалися пронести намети до парламенту, хоча намети були зазначені в заявці на проведення акції.

Про виборчу реформу.

1. Ми домоглися того, що вперше за це скликання президент і парламент почав говорити про виборчі закони.

2. Ми домоглися, що виборчі законопроекти поставлять на голосування одразу після медичної реформи.

Про обмеження недоторканності.

1. Ми змусили парламент повернутися до обговорення цього питання. Відповідне питання стоїть в порядку денному одразу після медичної реформи.

2. Ми домоглися того, що профільний комітет має надати свої висновки до четверга до цього проекту закону.

3. Під тиском людей президент подав до парламенту проект про обмеження недоторканності з 2020 року. Організатори акції вважають таке відтермінування неприпустимим і вважають, що ця зміна має вступити в силу вже зараз.

4. Організатори акції будуть вимагати голосування за проект, який обмежує депутатську недоторканність зараз.

Про Антикорупційний суд.

4. Президент під тиском людей, за нашою інформацією, почав формувати робочу групу про антикорупційний суд. А закон про так звані “палати” був відкликаний.

5. Автори законопроекту, який Венеціанська комісія назвала “доброю основою” для створення незалежного Суду, заявили публічно, що відкличуть і свій закон, коли побачать текст від Президента. Він має врахувати всі рекомендації Венеціанки.

Це не перемога, не поразка, це прогрес в довгій грі. Чим він завершиться ще покаже час.

Але країна побачила, що без тиску людей точно змін у цьому напрямку не буде." - написала нардеп.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...