Ми знаємо, хто розв'язав війну, агресія походить з Росії. Анексія Криму теж є незаконною, - Макрон

На думку президента Франції, мінський формат вирішення проблем Донбасу не ідеальний, але поки що кращих пропозицій немає.

Еммануель Макрон. Фото:https://www.unian.ua

Президент Франції Еммануель Макрон вважає Росію країною, що здійснює агресію на Донбасі й відібрала в України Кримський півострів. Про це він заявив 26 червня на прес-конференції у Франції після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Треба розуміти, що агресія походить з Росії, тобто агресором є не Україна. Також ми визнаємо анексію Криму, що вона є незаконною. Ми знаємо, хто розв'язав війну. Ми повинні з цього вийти в рамках угод, яких було досягнуто", - зазначив французький лідер.

На думку Макрона, мінський формат вирішення проблем Донбасу не ідеальний, але поки що кращих пропозицій немає.

До того ж, вважає президент Франції, в Мінську можна досягти успіху, якщо усі сторони процесу докладуть зусиль для виконання умов мінських домовленостей.

Також Еммануель Макрон вважає, що київська княжна Анна Ярославна є символом давніх відносин Франції та України. Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Парижі.

"Між нашими двома країнами є дуже давні відносини, дуже глибока історія, і ми цьому приділили деякий час сьогодні, щоби віддати належне Анні Київській, і ви показали, наскільки важлива ця історія XI століття, дуже давня, наскільки глибоко закорінені наші давні відносини", - заявив Макрон.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...