Миротворці на Донбасі: У зону АТО відправлять спецгрупу представників членів Радбезу ООН

Представники ООН мають на місці особисто переконатися, що Україні дійсно потрібні миротворці.

Володимир Єльченко. Фото: gordonua.com.

На Донбас організовують поїздку групи постійних представників країн - членів Ради безпеки ООН, щоб переконати їх у необхідності розгортання миротворчої операції. Про це повідомив постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко в ефірі 5 каналу, передають Патріоти України.

"Це ідея, яка з'явилася буквально недавно: спробувати організувати поїздку на Донбас групи постійних представників країн - членів Ради безпеки, щоб вони переконалися на місці в тому, що миротворча операція дійсно Україні необхідна", - сказав він. Єльченко також зазначив, що підняв питання миротворчої операції ООН на Донбасі на зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Також він почав обговорювати це питання з колегами в Радбезі ООН, зокрема з представниками Франції, Великобританії.

"Ця ідея офіційно в Раді безпеки не обговорювалася. Йшли пробні контакти, тобто ми намагалися зрозуміти, чому ця ідея сприймається без ентузіазму. Зрозуміло, що є повністю прогнозоване вето Росії. Але крім цього є ще маса інших питань", - пояснив Єльченко.

За його словами, необхідно, щоб секретаріат ООН направив до України оціночну місію, "яка б подивилася на місці: скільки необхідно персоналу, військових, який зв'язок, який розмір території, де вони будуть стояти і безліч інших питань". "Я попросив генерального секретаря, а в наступний понеділок у мене буде предметна розмова з його заступником про те, що необхідно від України для того, щоб секретаріат ООН або генеральний секретар ООН прийняли таке рішення. Такого рішення ще немає", - підкреслив постпред України в ООН.

Постпред України в ООН зазначив, що робота за цими напрямками йде. "Я думаю, що перші результати з'являться через кілька тижнів", - сказав він.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...