МЗС Німеччини очолив прихильник зняття санкцій з РФ

Зігмар Габріель висловлювався за форсування переговорів з Москвою для створення зони вільної торгівлі.

Зігмар Габріель. Фото: Global Look Press

У Німеччині екс-міністр економіки Зігмар Габріель став главою Міністерства закордонних справ. Він є прихильником зняття санкцій з Росії. Президент ФРН Йоахім Гаук звільнив з посади нинішнього главу зовнішньополітичного відомства Франка-Вальтера Штайнмайєра, який пробув на цій посаді більше трьох років і був висунутий кандидатом на пост президента Німеччини, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радио Свобода".

Штайнмайєр, колишній лідер німецької Соціалдемократичної партії, має один з найвищих рейтингів популярності в німецькій політиці. Раніше Зігмар Габріель висловлювався за розширення діалогу з Росією.

Так, в березні 2016-го він говорив про необхідність "створення умов" для зняття санкцій з Росії до літа. Також Габріель висловлювався за форсування переговорів з Москвою для створення зони вільної торгівлі. Крім того, він неодноразово заявляв, що потрібно не забувати про внесок Росії у вирішенні міжнародних конфліктів і в боротьбі з тероризмом.

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....