"МЗС РФ стурбований": У Росії відреагували щодо планів США по виробництву модернізованих атомних бомб

Директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов підкреслив, що російське керівництво не раз коментувало можливі заходи у відповідь на подібні дії США.

B61-12 хочуть випустити в 2020 році. Фото: twitter.com.

Постановка США на озброєння модернізованих бомби B61-12 істотно знизить поріг застосування ядерних озброєнь. Про це заявив директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Наскільки я розумію, йдеться про перехід до нового етапу підготовки до виробництва так званого уніфікованого ядерного боєзаряду, призначеного, насамперед, для розміщення на території п'яти європейських країн (Бельгії, Німеччини, Італії, Нідерландів і Туреччини) з метою оновлення вже наявних там американських ядерних озброєнь", — сказав Ульянов.

Він зазначив, що за наявною інформацією, "певна кількість" цих модернізованих бомб буде складована й на території США "про запас". "Безпосереднього впливу на стан справ у Європі і світі прийняте Національним управлінням ядерної безпеки США рішення ні сьогодні, ні завтра не матиме, оскільки прийняття нових ядерних боєзарядів на озброєння почнеться тільки в 2020 році. Саме тоді негативні наслідки модернізації стануть дійсно відчутними", — наголосив Ульянов.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Нацуправління з ядерної безпеки США санкціонувало інженерну стадію виробництва модернізованої атомної бомби B61-12. Зазначається, що робота над інженерною стадією виробництва велася чотири роки. Перший зразок B61-12 планують випустити до 2020 року, потім хочуть приступити до повномасштабного виробництва бомби.

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...