МЗС Росії розлютили "новорічні подарунки" ЄС для України

Представниця Сергія Лаврова обурюється, що з РФ не збираються знімати санкції.

Марія Захарова. Фото:ria.ru

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова поскаржилася, що Європейський союз надає Києву "новорічні подарунки" у вигляді мільйонних траншів цілий рік. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"За останні кілька днів постпред Євросоюзу в РФ Вігаудас Ушацкас зробив ряд оригінальних, але кілька суперечливих одна одній заяв.

Спочатку він запропонував Росії вчинити по-дружньому і списати 20% боргу України. А наступного дня він заявив, що зняття санкцій з Росії не станеться: "Новорічних подарунків чекати не варто", - розповіла вона.

При цьому Захарова обурилася: "Виходить кумедно: свої ж власні гроші, дані Україні в борг, Росія повинна по-дружньому подарувати, а на "подарунок" у вигляді зняття незаконних санкцій, що зберігаються, по суті, через невиконання Києвом Мінських угод, може не розраховувати".

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...