На будь-яку агресію РФ буде відповідь, - президент Литви

Грібаускайте вважає, що зараз особливо важливо зберігати єдність ЄС. Твердо захищати цінності демократичного світу. Більше інвестувати в оборону.

Президент Литви. Фото: sharij.net

Президент Литви Даля Грібаускайте зустрілася з послами країн Євросоюзу. Це була традиційна щорічна зустріч президента з послами, на якій обговорили найважливіші питання цього року, порядок денний ЄС і питання зовнішньої політики, повідомляє delfi.lt. Новину передають Патріоти України.

Цього року особлива увага приділялася викликам в сфері безпеки в регіоні Балтійського моря і напруженої геополітичної ситуації, взаєминам між США і ЄС після виборів в Америці. За словами президента, Росія не тільки інтенсивно озброює Калінінградську область, але розміщує там ракети, які можуть досягти багатьох європейських столиць. Кремль також має намір скористатися зміцненням популістських сил в Європі.

Тому, за словами глави Литви, зараз особливо важливо зберігати єдність ЄС. Твердо захищати цінності демократичного світу. Більше інвестувати в оборону, зміцнювати засоби боротьби з гібридними погрозами, ясно показати, що на будь-яку агресію піде відповідь.

Президент також підкреслила важливість міцної зв'язки ЄС із США. За словами Грібаускайте, Америка - гарант глобальної безпеки і стабільності. Тому необхідно підтримати інтерес нової адміністрації в Європі, зміцнювати трансатлантичне співробітництво в сфері оборони, безпеки та економіки.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...