На Донбас перекинули потужне угруповання російських офіцерів - Тимчук

Двоє з даних російських офіцерів ідентифіковані як командири мобільних мінометних груп, один - командир артдивізіону, дані військовослужбовці ЗС РФ раніше брали участь в бойових діях в районі Авдіївки в квітні 2016 року.

В Донецьк прибула нова група російських офіцерів. Фото: LB.ua.

В районі Горлівки, а також в районі Залізної Балки було зафіксовано перегрупування бойовиків. Про це повідомив на Facebook народний депутат, керівник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За його даними, зі східного напрямку перекинуто 6 одиниць бронетехніки (в основному БМП-1 і МТ-ЛБ), одночасно з боку Залізної Балки на південний напрямок автотранспортом перекинуто два підрозділи.

В окремий танковий батальйон "1-го АК ДНР", дислокований в районі Моспине, прибуло 6 одиниць танків типу Т-72 (судячи з усього, після ремонту - Тимчук). Батальйон високими темпами має бути доповнений бойовою технікою та особовим складом - за останні три доби прибуло 8 знову сформованих екіпажів, а також, крім танків, 4 одиниці БМП-2. В ході навчальних занять екіпажі посилено відпрацьовують тематику "прориву укріпленого району оборони противника".

Тимчук підкреслив, що в Донецьк прибула група офіцерів-артилеристів ВС РФ. Двоє з даних російських офіцерів ідентифіковані як командири мобільних мінометних груп, один - командир артдивізіону, дані військовослужбовці ЗС РФ раніше брали участь в бойових діях в районі Авдіївки в квітні 2016 року.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...