На Донбасі окупанти розпочали широкомасштабну операцію "Сурогат" - Права Справа

Мова йде про справжню «горілчану війну», за оковиту можливо хтось розплатиться власною кров’ю.

На території тимчасово окупованих районів Луганської області так званим "МВС ЛНР" проводиться широкомасштабна операція "Сурогат", повідомляють Патріоти України з посиланням на Дмитра Снєгирьова. Мета цієї операції - стабілізація обстановки в сфері виробництва і обороту етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції, виявлення фактів незаконного виробництва алкогольних напоїв громадянами на території самопроголошеної "республіки".

За даними групи "Інформаційний Спротив", "все це робиться зовсім не з турботи про здоров'я населення. Нібито якийсь "керівник" з "МВС" став контролювати потік контрабандного спиртного з Росії, і по його команді «зачищають поле», прибираючи стихійних конкурентів. Є інформація, що контрабанда осетинського походження."

Паралельно з операцію "Сурогат", яка проводиться силами "МВС ЛНР" на території самопроголошеної "республіки", на контрольованих ЗСУ територіях Донецької і Луганської областей підрозділами податкової міліції ГУ ДФС спільно з об'єднаним штабом Центрального управління СБУ в районі проведення АТО проводяться аналогічні операції, які спрямовані на постійний моніторинг ринку товарів даної групи, і запобігання поширенню фальсифікату.

Так, наприклад, співробітниками СБУ і ДФС України в ході проведення операції "Акциз 2016" було припинено діяльность підпільного виробництва спирту на лінії розмежування зони АТО в смт. Новотроїцьке Волноваського району Донецької області.

У свою чергу представниками Головного управління Державної фіскальної служби України в Луганській області, управління Служби безпеки України в Луганській області розкрито чотири підпільні цехи з виробництва неякісної горілки, проведені перевірки торгових майданчиків області.

Примітно, що синхронність проведення профілактичних операцій спрямованих на запобігання поширеню фальсифікату на територіях самопроголошених "республік" і територіях контрольованих ЗСУ співробітниками фіскальних і спеціальних служб дивним чином співпала з оприлюдненням інформації про можливість існування трафіку спирту на територію самопроголошених "республік" і можливість вивозу готової продукції на територію України.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", Луганський лікеро-горілчаний завод "Луга-Нова" у порівнянні з 2014 роком, збільшив в шість разів випуск власної продукції. Наразі підприємство випускає більше 1 мільйона пляшок алкоголю, а в довоєнний період випускало до 200 тисяч пляшок.

Горілка, яку випускає "Луга-Нова" виготовлена відповідно до ДСТУ (Державні Стандарти України).

Разом з тим, ще рік тому гeндиpeктop "Тaтcпиpтпpoм" (РФ) Іpeк Міннaхмeтoв, розповідаючи про збільшення у рази екcпopту горілки, називав Дoнбac у якості oднoгo з пріоритетних напрямків пocтaчання пpoдукціі. У 2015 році компанія реалізувала алкогольної продукції на суму 35,1 млрд. рублів, на 31 відсоток перевищивши аналогічний показник 2014 року. В цілому алкогольної продукції було вироблено 9,4 млн. дал. За підсумками 2015 року «Татспиртпром» став найбільшим виробником горілки в Російській Федерації і продовжує утримувати лідерство в 2016 році.

Згідно дaних митної cтaтистики РФ, у пepшому півріччі 2016 року oбсяги екcпopту пивa з Рoccіі в Укpaіну збільшилися у 3,3 paзи- з 1,86 млн дo 6,06 млн дaл. Збільшення пocтaвoк відбулося нeзважаючи нa ембapгo, яке Укpaїнa ввeлa в січні 2016 року. За оцінками експертів це стало можливим за рахунок пocтaвoк на територію самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Наведені факти збільшення обсягів реалізації лікеро-горілчаної продукції і пива російських виробників на територіях тимчасово окупованих районів Луганської і Донецької областей дають підстави казати про фактичне витіснення ними продукції місцевого виробника лікеро-горілчаної продукції.

На тлі збільшення обсягів реалізації лікеро-горілчаної продукції і пива російського виробництва дивною виглядає позиція "в.о. міністра промисловості ЛНР" Д. Божича, який заявив, що збільшити темпи виробництва лікеро-горілчаної продукції марки "Луга-Нова" допомогла економічна блокада окупованої території Луганщини. Тепер, за його словами, вся продукція "Луга-Нова" залишається на території контрольованій бойовиками.

ГІ "Права Справа" звертається до правоохоронних органів і спеціальних служб України з вимогою перевірити інформацію щодо можливого постачання з території самопроголошених "республік" на територію України лікеро-горілчаної продукції під маркою відомих українських виробників.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...