"На коліна, сволото!": Верховна Рада дала добро на арешт судді-стрільця з Одеси

Олексій Буран заявив, що "зараз суд принижений", однак про хабар, в отриманні якого він звинувачується, не сказав ні слова.

Олексій Буран у ложі ВР намагався пояснити свої дії.Фото: скріншотНародні депутати 31 березня підтримали зняття недоторканності, затримання і арешт корумпованого судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана. За відповідну постанову №4340 на затримання хабарника проголосували 255 парламентаріїв. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Постанову №4341 про арешт судді і взяття його під варту підтримали 247 депутатів. Перед розглядом цього скандального питання глава Верховного суду України Ярослав Романюк розповів депутатам про подання, яке направив до Верховного суду заступник генпрокурора і глава спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький про затримання і арешт Бурана і його спільника.

В ході розгляду питання щодо скандального судді багато депутатів заявили про те, що в Україні гостро назріла проблема позбавлення імунітету суддів, які підозрюються в скоєнні злочинів. Присутній в залі суддя попросив п'ять хвилин для того, щоб пояснити свої дії депутатам.

Коли Буран почав виправдовувати свою стрілянину в співробітників НАБУ, депутатів обурила його поведінка. До ложі, з якої виступав Буран, підбіг народний депутат Юрій Тимошенко з "Народного фронту" з криком: "На коліна, сволото! На коліна!". Парламентарії ледве стримали колегу і відвели його геть.

Буран поскаржився, що стосовно нього відбувалися незаконні дії. Також він заявив, що зараз він "піддається" тиску. Ще Буран стверджував, що в його пістолеті не було куль в той момент, коли він стріляв в співробітника НАБУ.

Він також заявив, що "зараз суд принижений". Однак про хабар, в отриманні якого він звинувачується, Буран не сказав ні слова.

За словами Сергія Соболєва з "Батьківщини", Буран повинен бути позбавлений недоторканності, щоб вимагати правосуддя на рівних для всіх умовах.

У Twitter НАБУ з'явилося фото, на якому видно, як Буран виходить із зали засідань у супроводі правоохоронців.

Нагадаємо, Буран вчинив опір працівникам Національного антикорупційного бюро, застосовувати вогнепальну зброю на ураження. Після того залишив зброю і, скориставшись наявністю статусу "недоторканності судді", зник з місця події ".

Відзначимо, що крім звинувачень в отриманні хабара влаштував стрілянину судді можуть інкримінувати замах на вбивство співробітника НАБУ.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...