На кону честь османів: Туреччина знову звинуватила Росію у порушенні повітряного простору

Зовнішньополітичне відомство Туреччини заявляє, що РФ буде нести відповідальність за наслідки ескалації напруженості.

Російський бомбардувальник-винищувач СУ-34. Ілюстрація:structure.mil.ru

Туреччина заявила, що її повітряний простір порушив російський новітній бомбардувальник Су-34, і викликала щодо цього посла РФ. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Сіньхуа, зазначають Патріоти України.

Як зазначається, російський винищувач-бомбардувальник Су-34 у п'ятницю о 11:46 (за київським часом) порушив повітряний простір Туреччини. Пілота російських ВПС попередили про це англійською та російською мовами.

При цьому, за інформацією російських ЗМІ, міністерство закордонних справ Туреччини стверджує, що викликало посла Росії у зв'язку з можливим порушенням турецького повітряного простору.

У заяві турецького МЗС вказується, що інцидент стався в п'ятницю, і турецькі диспетчери кілька разів попередили пілотів російською, англійською, перш ніж літак увійшов в повітряний простір Туреччини і протягом 20-25 секунд знаходився над територією провінції Газіантеп.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини звинувачує Росію в ескалації напруженості і заявляє, що РФ "буде нести відповідальність за наслідки".

Прес-секретар посольства РФ в Анкарі Ігор Мітяков підтвердив факт виклику посла Росії в Анкарі Андрія Карлова в МЗС Туреччини.

"Ми підтверджуємо, що у посла Андрія Карлова була зустріч в МЗС Туреччини. Зміст його переговорів з колегами з турецького зовнішньополітичного відомства ми не коментуємо", - сказав він.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...