На переговори: Ердоган "намилився" до Путіна з дружнім візитом

Сторони планують обговорити ряд питань.

Ердоган. Фото: ЖЖ

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запланував 9 серпня візит на Росію, до Санкт-Петербурга. Про це повідомив віце-прем'єр Туреччини Мехмет Шимшек під час зустрічі з російським колегою Аркадієм Дворковичем, передають Патріоти України.

Він додав, що країнам необхідно якомога швидше нормалізувати двосторонні відносини. Водночас Дворкович наголосив, що вибачення, принесені Туреччиною за збитий Су-24, створили базу для відновлення зв'язків межу Анкарою і Москвою.

Нагадаємо, що у ніч на 16 липня група військових в Туреччині заявила, що бере владу у свої руки. Заколотники вивели танки на вулиці міст, зокрема Анкари і Стамбула, захопили деякі стратегічні мости і спробували прорватися до будівлі парламенту. Однак бунт був придушений, під час цих подій загинули 265 людей, ще 1154 дістали поранення.

Через спробу державного перевороту затримані 13 тис. людей, зокрема бригадний генерал і контр-адмірал. Після спроби військового перевороту в Туреччині щодо 9322 осіб проводяться судові розгляди. 99 генералам висунуті звинувачення в причетності до спроби перевороту.

Крім того, звільнили 21 тисячу співробітників Міністерства освіти. Загалом за час "чисток" вільнені або відсторонені від роботи 58 тисяч людей.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...