На п'ять років: Що відомо про переобрання Рауля Кастро керівником Куби

84-річного Рауля Кастро переобрано першим секретарем Комуністичної партії Куби, що дає йому повноту влади на острові на наступні п'ять років.

Фідель Кастро і Рауль Кастро. Фото: 24smi.org.

84-річний Рауль Кастро переобраний першим секретарем правлячої на Кубі Комуністичної партії на черговий п'ятирічний термін. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В ході з'їзду Рауль Кастро заявив, що це буде останній термін правління для історичного покоління, яке здійснило революцію 1959 року і з тих пір править Кубою. Він висловив намір ввести вікове обмеження для наступного покоління керівників острова. За його словами, керівники повинні йти на пенсію в 70 років.

Крім Рауля Кастро, на посаду другого секретаря Компартії переобраний 85-річний Хосе Рамон Мачадо Вентура.

На з'їзді також брав участь 89-річний Фідель Кастро, який керував Кубою до 2008 року.

Рауль Кастро в останні кілька років проводив обмежені ринкові реформи на Кубі і сприяв нормалізації відносин з США. У березні 2016 року президент США Барак Обама став першим президентом США, який з 1928 року відвідав Кубу.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...