Це не віщує Європі нічого хорошого: У Польщі прокоментували переобрання Туска головою Євроради

Політики у Польщі розкритикували дане рішення, зазначивши, що ЄС рухається в непередбачуваному напрямку.

Дональд Туск. Фото:http://glavcom.ua/

Представники влади Польщі прокоментували переобрання Дональда Туска головою Європейської ради. Зокрема, прес-секретар правлячої партії Польщі Право і справедливість (ПіС) Беата Мазурек розкритикувала переобрання Туска, яке відбулося 9 березня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"За нашою оцінкою, таке рішення не віщує Європі нічого хорошого, воно є поганим для Європи. Вперше в історії лідери держав ЄС підтримали людину всупереч позиції уряду країни, з якої ця людина походить", - заявила вона.

У свою чергу, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в коментарі Onet.pl заявив, що вражений способом прийняття рішення про переобрання голови Європейської ради.

"Це означає, що ЄС рухається в непередбачуваному напрямку...Ми програли битву, але ситуація від цього не змінюється. Туск нам не допомагав і в майбутньому допомагати не буде", - сказав він.

На думку Ващиковського, тепер Туск може "ще гостріше атакувати польський уряд" на європейській арені.

"Ми не згодні з цим рішенням, але не маємо юридичної можливості його скасувати", - заявив дипломат.

Голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський ще не прокоментував переобрання Туска, відмовившись від спілкування з журналістами.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...