Голова ЄС Туск та Канада відповіли на пропозицію Трампа повернути Росію до G8

Дональд Туск висловив переконання, що лідери G7 дотримуватимуться спільної позиції щодо Росії.

Дональд Туск. Фото: Рейтерс.

Президент Європейської Ради Дональд Туск виступає проти перегляду формату G7 та повернення до нього Росії. Про це він заявив у п'ятницю, 8 червня, на прес-конференції у Канаді перед початком саміту G7, передають Патріоти України.

"Щодо спекуляцій про G6+1, G7-1 чи G7+1. Залишмо G7, якою вона є. Це щасливе число, щонайменше у нашій культурі", - сказав Дональд Туск. Він додав, що Росія виглядає "менш зацікавленою у цьому форматі, ніж наші інші партнери тут, у Канаді".

Туск розповів, що вранці зустрічався з італійським прем’єром Джузеппе Конте й за підсумками зустрічі висловив переконання, що лідери G7 дотримуватимуться спільної позиції щодо Росії. "Я переконаний, що тут, на зустрічі G7 у нас буде повністю єдина європейська позиція щодо всіх питань, включно з Росією. Я не говорю про деталі, а про більш загальну спільну лінію", - зазначив Туск.

Канада не підтримає повернення до формату G8 за участі Росії, доки вона продовжує окупацію Криму. Про це з посиланням на джерело, безпосередньо обізнане з ситуацією, повідомила журналіст CBC News Каті Сімпсон, яка спеціалізується на висвітленні федеральної політики Канади.

"Канада не підтримає дозвіл на повернення Росії у G7, доки вона продовжує окупацію Криму" – написала вона у Twitter.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....