На Росії його зачекались колеги: Суд знов прийняв дивне рішення стосовно екс-"беркутівця", підозрюваного у вбивствах на Майдані

В Генпрокуратурі розводять руками від такої постанови.

Сергій Горбатюк

Апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього харківського "беркутівця" Віталія Гончаренка, який підозрюється у вчиненні злочинів проти протестувальників на Майдані, а також був одним із організаторів нападу на журналістів "Громадського" 29 січня 2015 року, повідомляють Патріоти України.

Про це повідомив "Громадському" начальник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. За його словами, незрозуміло, чому суд прийняв таке рішення.

"Суд у нас має звичку оголошувати резолютивну частину, а потім сидіти й думати, чого його звільнили. А чому попередніх двох звільнили? Вони вважають, що він не має бути під вартою, достатньо домашнього арешту. І все", — сказав Горбатюк.

Він також зазначив, що ризик втечі, три вбивства, які інкримінують Гончаренку, а також напади на журналістів для суду не є переконливим доказом для арешту.

Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями "Беркуту" був затриманий в червні цього року в Харкові.

Усі четверо на момент затримання працювали у поліції. Двох із них — Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку, ще двох в тому, що вони скинули з колонади на Вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників.

До матеріалів справи щодо нього прокурори ще намагатимуться долучити епізод із побиттям журналістів "Громадського" на посту ДАІ Пісочин. 29 січня 2015 року беркутівці Гончаренко, Костюк та Ріяко зупинили журналістів Анастасію Станко та Костянтина Реуцького для перевірки документів, коли ті повертались із відрядження із зони бойових дій.

Беркутівці вирішили перевіряти речі журналістів, і коли ті почали знімати, працівники міліції вкрали в них камеру "гоупро", а Реуцького кинули на землю та били ногами.

Пізніше бійці "Беркуту" казали журналістам, що "їм нічого не було за Майдан, і зараз теж не буде". Гончаренка, якого підозрюють у вбивстві 3 людей 18 лютого 2014 року під час подій на Євромайдані, 24 листопада 2016-го залишили під вартою.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...