На росТБ пробився промінь світла: Російському політику дали висловити свою проукраїнську заяву (відео)

Російський політик Семен Гозман відверто висловився про "ЛДНР" та керівників республік, ситуацію в Україні і роль в цьому конфлікті Москви.

Леонід Гозман. Скріншот.

Яскравий виступ російського політика, президента Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леоніда Гозмана на підтримку України на телеканалі "Росія 1" стало можливим завдяки позиції ведучих і керівництва каналу. Про це "Обозревателю" розповів Леонід Гозман, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про те, які наслідки для нього мав цей публічний виступ, політик сказав: "Наслідків не було і, сподіваюся, не буде. Я не порушував законів Російської Федерації. Я висловив свою точку зору, причому, я висловлюю її не в перший раз - я висловлюю її всі три роки війни. І вона поділяється дуже багатьма людьми в нашій країні".

У цьому контексті Гозман зауважив: "Я розраховував на те, що мій виступ почують в Україні. Мені здається, дуже багато людей в Україні недооцінюють різноманітність точок зору в нашій країні, вони ідентифікують позицію громадян і позицію влади Російської Федерації. Але це різні речі. У Росії є дуже багато людей, які згодні з моєю позицією".

На підтвердження своїх слів політик розповів про багаторічний досвід участі в таких програмах, де він "висловлював щось подібне": "Я ніколи не стикався з ворожістю на вулицях. Навпаки, до мене підходять люди, тиснуть руку, кажуть "дякую".

Слід також враховувати той факт, що "передачі йдуть в прямому ефірі", - продовжив Гозман. "Ну а далі все залежить від тебе - готовий ти висловлюватися чи ні. Якщо ти прийшов туди в розрахунку на те, щоб сказати щось правильне, сподобатися начальству, а тобі за це дадуть гроші або посаду - це одне. Тоді ти виглядаєш повним, вибачте, лайном. А якщо тобі від них нічого не треба, відповідно, ти говориш те, що вважаєш за потрібне ".

За те, що його яскраві проукраїнські заяви "не закрикували", політик вдячний ведучим програми. "Мені було б дуже приємно віднести це на рахунок свого ораторського мистецтва, але я вважаю, що тут багато все-таки було за ними", - визнав він.

"Не треба недооцінювати різноманітність людей. Кожній людині потрібна самоповага, і ведучому російського телебачення теж потрібна самоповага. Я думаю, вони отримують її, коли виграють протистояння або думають, що виграють, в більш чесному варіанті. Я думаю, що це був їхній експеримент або, може бути, експеримент керівництва каналу. Якщо це був їхній експеримент, я дуже сподіваюся, що їм за це нічого не буде".

"Взагалі, програма "60 хвилин" дещо відрізняється від більшості таких програм, які йдуть на нашому телебаченні. Відрізняється великою спокоєм, чи що", - додав опозиціонер.

Відповідаючи на версію про те, що нібито Кремль міг "дати відмашку" ведучим, щоб ті дозволили йому висловитися, Гозман заявив: "Ні. Це абсолютно точно не так".

Він також прокоментував інше припущення - про те, що "Кремль вирішив зливати "ДНР" - "ЛНР". "Звичайно, ні. У тій патовій ситуації, в якій зараз знаходиться Російська Федерація, боюся, що ймовірніше припущення про більш жорстку і агресивну поведінку, ніж про зниження протистояння. Боюся, ми рухаємося рівно навпаки".

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...