На телебаченні присутність української мови неприпустимо низька, - Порошенко (відео)

Президент наголосив, що має намір домагатися збільшення застосування державної мови у телеефірі.

Петро Порошенко. Фото:скрін відео

На телебаченні використання української мови неприпустимо мало. Про це заявив Президент Петро Порошенко, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Нам обов'язково потрібно продовжити роботу з розширення простору національного культурного продукту, але й зараз уже є чим звітувати. За рік з нашої попередньої зустрічі, в першу чергу завдяки прийнятому закону, ми досягли істотних результатів у поширенні української пісні та української мови в радіоефірі. Крок за кроком частка української мови в радіоефірі збільшується", - сказав глава держави.

Він зазначив, що має намір домагатися і збільшення застосування державної мови на телебаченні.

"Хочу відзначити, що незабаром таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови неприпустимо низька. Влітку минулого року я звертався до телеіндустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули. Зараз своє слово повинен сказати законодавець", - заявив Президент.

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...