На території Чечні знаходиться 6 секретних тюрем для гомосексуалістів, - ЗМІ

Російська "Новая газета" має свідчення 10 людей, що пройшли через тортури у секретній аргунській в'язниці.

Жертви переслідувань геїв у Чечні розповіли про затримання. Фото: ТСН.

У Чечні працюють відразу шість в'язниць, де утримуються підозрювані у гомосексуальній орієнтації. Про це з посиланням на «Новую газету» повідомляють Патріоти України.

У черговій публікації «Новая» розповідає про десятки жителів, яких довелося евакуювати з республіки або які самі поїхали і сховалися в різних містах Росії. Видання має свідчення 10 людей, які пройшли через тортури у секретній аргунській в'язниці. Всього таких установ нібито шість.

Підозрювані у гомосексуальної орієнтації утримуються там без належного оформлення. Там же перебувають ті, кого підозрюють у вживанні наркотиків і екстремізмі. Повідомляється про випадки насильства між затриманими.

Очевидці розповідають, що аргунську в'язницю відвідує спікер чеченського парламенту Магомед Даудов. Він також брав участь у «процедурі звільнення»: родичі повинні затаврувати своїх близьких і зректися їх, а самі підозрювані мають зізнатися, що вони – геї.

«Новая газета» передала у Слідчий комітет персональні дані 26 жителів Чечні, які постраждали від позасудових розправ. Видання повідомляє про початок дослідчої перевірки.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...