На українській крові готуються до міжнародних змагань? Військовий експерт розповів, звідки на Донбасі російські біатлоністки

Невдалі виступи протягом останніх років росіян у змаганнях пов’язаних зі стрілецьким мистецтвом експерти пов’язують у т. ч. з невдалими «відрядженнями» спортсменів на Донбас. Антиснайперські підрозділи ЗСУ, СБУ, МВС свою роботу роблять на високому рівні

Покійна подружка покійного Гіві теж мріяла "накосити укропу" як снайпер

Спецслужби Росії ще з часів СРСР активно використовують спорт як прикриття для диверсійної діяльності. Кращі спортсмени зі стрілецьких дисциплін десятиріччями залучались Москвою виконання «патріотичних» обов’язків. Так було і в Афганістані, і в Чечні. Тепер у Сирії та Україні.

Тому інформація ЗМІ про біатлоністок із РФ, яких окупанти використовують на Донбасі як снайперів, має під собою підстави, зазначають Патріоти України. Таку заяву зробив в ефірі ObozTV експерт із проблем національної безпеки Тарас Жовтенко.

За словами експерта, ця інформація "досить реалістична, але її треба сприймати в історичному ракурсі".

"Ми не повинні забувати, що історично діяльність окремих спецслужб Радянського Союзу, в першу чергу військової розвідки - Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил, завжди була пов'язана з використанням спортсменів як прикриття для проведення операцій і відпрацювання певних навичок, необхідних для диверсійної та розвідувальної роботи на території супротивника", - заявив Жовтенко.Стильная сумка, которая на пике популярности во всем мире.

"Історично відомі факти, коли офіцери ГРУ були офіційними членами збірної СРСР і з біатлону, і з багатьох інших видів спорту, які мають спільні моменти з діяльністю спецназу ГРУ. Ця практика була для СРСР досить типовою, і природно, що вона залишається типовою для Росії", - пояснив він.

Як зазначив експерт, питання в тому, справжні це біатлоністки, чи це офіцери ГРУ Генштабу РФ, "які таким чином відпрацьовують навички для проведення диверсійно-розвідувальної роботи не тільки на лінії розмежування, а й, можливо, в глибокому тилу".

"Цілком можливо, що РФ, розуміючи проблеми з допінгом та інші непрості моменти участі російських спортсменів у різних олімпіадах, у такий спосіб намагається повернутися до практики СРСР, коли окремі радянські команди вигравали світові олімпіади і міжнародні змагання за рахунок того, що в їхньому складі були не лише спортсмени, а люди які пройшли спецпідготовку в підрозділах ГРУ. Цілком можливо, що ці "біатлоністки" можуть готуватися до якихось чергових змагань", - припустив Жовтенко.

З іншого боку, додав експерт, "це може бути частина пропагандистської кампанії, щоб внести певний хаос у розуміння того, що російська сторона робить на лінії розмежування".

"Можна констатувати": У ЗСУ пояснили, чому війська РФ замінили "Онікси" на "Іскандери" для обстрілів Одещини

понеділок, 6 травень 2024, 12:22

Для обстрілів Одеси й Одеської області росіяни останнім часом застосовують не "Онікси", а "Іскандери". Однією з причин переходу на ці ракети може бути вища ефективність "Іскандерів". Окрім того, ворог орієнтується на запаси свого озброєння. Таку думку ...

Панічно бояться ЗСУ: Окупанти підтоплюють баржі для захисту залишків суден у Севастопольській бухті (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 11:44

На вході в Севастопольську бухту російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Це видно із даних супутникових знімків, передають Патріоти України з посиланням на моніторингову групу "Кримського вітру". Я...