На "уроці культурної політики" студентам Московської консерваторії зачитали список "ворогів народу" (відео)

У список потрапили Лія Ахеджакова, Аркадій Бабченко, Станіслав Бєлковський, ведуча "Еха Москви" Нателла Болтянська, поет Дмитро Биков, соратник Навального Леонід Волков та інші.​

Студент Московської консерваторії висміяв пропагандистську лекцію про «п'яту колону». Скріншот.

Студентам Московської державної консерваторії зачитали текст про "п'яту колону" в Росії і поіменний список "зрадників". Студенти вишу опублікували відео з лекції про культурну політику Росії, пишуть Патріоти України із посиланням на "Медузу".

Викладачка Фаріда Кульмухаметова дала вказівку четвертокурснику Данилу Пільчену зачитати текст про "п'яту колону" та поіменний список "зрадників".

Пільчен виконав її прохання, але зачитав список із саркастичною інтонацією, явно висміюючи зміст. На наступній лекції викладачка натякнула Пільчену на відрахування.

Як розповів студент, "уроки культурної політики" відбуваються щоп'ятниці.

"Пропагандистські теми всі досить очевидні: західні цінності проти традиційних, традиційна сім'я, "жінці місце на кухні, чоловікові - на роботі" і так далі. На першій лекції нам розповіли про державу як суб'єкт культурної політики, про те, як нам нав'язують західні цінності і, зокрема, болонську систему освіти... Студенти зазвичай особливо ніяк на все це не реагують. Більшості просто по барабану", - розповів Пільчен.

Урок 17 березня про "п'яту колону" і "зрадників" відбувався наступним чином.

У список потрапили: Людмила Алексєєва (засновник Московської Гельсінської групи), Євгенія Альбац (головний редактор The New Times), актриса Лія Ахеджакова, Аркадій Бабченко (журналіст), Станіслав Бєлковський, Нателла Болтянська (ведуча програми "Авторська пісня" на радіостанції "Ехо" ), Дмитро Биков (письменник і поет), Леонід Волков (соратник Навального) та інші.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: