На вежі ДАП знову майорітиме український прапор. Україна відбудує Донецький аеропорт, - Порошенко

Україна згадує героїв, котрі 242 доби тримали оборону на крихітному клаптику української землі проти кращих підрозділів російської армії.

Україна відбудує Донецький аеропорт, - Порошенко

На території Міністерства оборони України пройшла церемонія, присвячена пам'яті загиблих захисників Донецького аеропорту, за участю Порошенка, керівництва Міноборони і Генштабу ЗСУ, сімей загиблих військових, повідомляють Патріоти України. Президент зазначив, що в січні 2015 року в ході запеклого протистояння в ДАП не витримали стіни, але українські воїни вистояли.

Україна відбудує зруйнований в ході бойових дій Донецький аеропорт впевнений президент України. Таку заяву голова держави зробив через свій Twitter.

"Відбудуємо аеропорт Донецька, і на його високій диспетчерській вежі завжди майорітиме український прапор, який "кіборги" піднімали знову і знову під кулями і снарядами. Аеропорт стане краще і сучаснішим", - заявив Порошенко.

Україна відбудує Донецький аеропорт, - Порошенко

Голова держави також висловив надію, що одного разу на звільненому Донбасі пам'ять "кіборгів" будуть почитати на злітній смузі Донецького аеропорту.

"Захисники Донецького аеропорту заклали основу для нашої перемоги ... І дай Бог, щоб одного разу на мирному і звільненому Донбасі всі ми з вами зібралися на злітній смузі Донецького аеропорту. Біля його терміналів, біля вежі ... І щоб хоча б на секунду уявили і пропустили через себе те, через що пройшли наші воїни-кіборги", - додав Порошенко.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...