"Дезінфікували іржаву рідину з батарей": Ветеран АТО розповів, як під час оборони ДАП кіборги виживали кілька днів без води

Проблема з водою виникла через те, що підходи зі сторони Пісків заблокували терористи, до наших бійців не могли прорватись навіть танки, бо бойовики розставили ДРГ та гранатомети.

Євген Жуков. Фото:Еспресо

Захисники Донецького аеропорту, відомі як кіборги, декілька днів залишались без води. Все через те, що шляхи до летовища заблокували терористи "ЛДНР". Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповів начальник Департаменту патрульної поліції та ветеран АТО Євген Жуков, передають Патріоти України.

"У нас справді була проблема, що підходи зі сторони Пісків заблокували терористи, до нас навіть не могли прорватись танки, бо бойовики розставили ДРГ та гранатомети. Ми десь 2 дні не мали води", – згадує Євгеній Жуков.

Для того, щоб вижити, кіборги зливали воду з іржею з батарей аеропорту, кидали туди спеціальні пігулки для дезінфекції та по черзі пили її. За словами Євгена, військові просто змочували губи рідиною, щоб на всіх води вистачило. Згодом все ж оборону терористів здолали та доправили продукти до Донецького аеропорту.

"Коли військові розвантажували авто з водою, то однією рукою тримали пляшку та пили воду, а іншою – звільняли авто від тари," – зазначив Євген Жуков.

Попри це, за словами начальника Департаменту патрульної поліції, виконувати роботу правоохоронців значно складніше, аніж воювати в зоні АТО. Це пов'язане з тим, що українці з якихось причин сприймають патрульних вороже. Водночас на фронті всі стають побратимами.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...