На вимоги Угорщини: У Литві оцінили можливість перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС через закон про освіту

Такі питання повинні розглядатися у ході двостороннього діалогу, переконані в Литві.

Ілюстрація: 2.voenpro.ru

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що перегляд Угоди про асоціацію України з Євросоюзом є нереальною справою, повідомляють Патріоти України.

Так Лінкявічус прокоментував заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про плани ініціювати перегляд Угоди про асоціацію України з ЄС.

"Гадаю, це нереально і цього не станеться, оскільки у нас щодо України і Угоди про асоціацію є консенсус", – сказав литовський міністр.

Лінкявічус також висловив переконання, що схожі питання повинні розглядатися у ході двостороннього діалогу, а Україна відкрита до такого діалогу.

"На мою думку, питання третіх країн не мають "вклинюватися" у загальноєвропейську позицію. Це повинно розглядатися у двосторонньому діалозі, і наскільки мені відомо, Україна йде на такий діалог, а також – на консультації із Венеційською комісією, що є дуже важливо. І якщо будуть якісь проблеми чи зауваження, – українці готові співпрацювати. Тому ці питання повинні йти своєю чергою. Їх не можна вносити до загального порядку денного Європейського союзу", – стверджує Лінкявічус.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...