На замітку Москві: НАТО продовжить надавати всебічну підтримку Україні, - Столтенберг (фото)

Альянс закликає Україну продовжувати курс реформ сектора безпеки і оборони, і буде залишатися її надійним партнером в цьому питанні, запевнив генсек НАТО.

Степан Полторак на зустрічі з Йєнсом Столтенбергом. Фото:http://www.mil.gov.ua/

Сьогодні, 8 березня, в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні голів постійних представництв під головуванням Генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга. Делегацію України для участі в засіданні очолив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, інформують Патріоти України з посиланням на повідомлення прес-служби Міноборони України.

Перед початком заходу глава делегації України провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО. В ході зустрічі Йєнс Столтенберг підтвердив, що Альянс буде продовжувати надавати всебічну підтримку Україні у реформуванні її оборонної сфери і посилення здатності її Збройних Сил.

Він зазначив, що НАТО займає принципову позицію щодо забезпечення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Альянс збільшує взаємодію з Україною, в тому числі, з надання їй допомоги в рамках існуючих і перспективних проектів та ініціатив співпраці. Це стосується, зокрема, як їх кількості, так і якості. Трастові фонди, консультативна допомога радників Альянсу в Україні залишатимуться потужними інструментами, які є в розпорядженні НАТО. Альянс закликає Україну продовжувати курс реформ сектора безпеки і оборони, і буде залишатися її надійним партнером в цьому питанні.

У свою чергу генерал армії України Степан Полторак поінформував співрозмовника про ситуацію з безпекою в Україні, а також про практичні кроки, які здійснюються українською стороною для її нормалізації. Відзначено, що незважаючи на продовження збройної агресії, яка організована та підтримується Російською Федерацією, українська сторона, при ефективній підтримці партнерів з НАТО, наполегливо продовжує реформування і зміцнення оборонного сектору держави.

Міністр оборони України відзначив практичні заходи, які впроваджуються для нарощування сил і засобів Збройних Сил та інших складових сектору безпеки і оборони України. Також було висловлено подяку Альянсу за вагому політичну і практичну підтримку в контексті реалізації реформ сектора безпеки і оборони.

В ході засідання Комісії Україна-НАТО Глава української делегації поінформував про поточну військово-політичну ситуацію на сході України, дії Збройних Сил України, спрямовані на відбиття агресії.

Міністр оборони детально ознайомив присутніх із змістом військової реформи, етапи якої будуть відображені в Стратегічному оборонному Бюлетені України. Він навів тимчасові проміжки і кінцеві результати реформи, зазначивши, що очікуваним результатом військової реформи повинні стати збалансовані за обсягом завдань і чисельності Міністерство оборони і Генеральний штаб, ефективні Збройні Сили, здатні проводити операції за можливими сценаріями з протидії загрозам у воєнній сфері.

У своїх виступах глави делегацій країн-членів НАТО підтвердили прихильність щодо підтримки курсу реформ оборонної сфери України та необхідності забезпечення демократичного цивільного контролю над воєнною складовою держави, як одного з ключових елементів реформ.

Представниками Альянсу наголошено на необхідності продовження активного пошуку практичних кроків для стабілізації ситуації в Україні.

Для цього буде продовжена діяльність, як в рамках Альянсу, так і на двосторонньому рівні. Виступаючі засудили триваючу агресію Росії і в черговий раз закликали її сприяти стабілізації ситуації. Українська сторона також була проінформована про заходи практичної допомоги, яка додатково буде надана Україні.

За підсумками засідання Комісії сторони уточнили план спільних дій на період до Варшавського саміту Альянсу, який відбудеться в липні цього року.

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.