На заздрість північному сусіду: Український паспорт різко піднявся в міжнародному рейтингу престижності

Україна в минулому році посилила позиції в рейтингу за рахунок безвізового доступу до 34 країн.

Ілюстрація:bagnet.org

Український паспорт зайняв 24 місце за спектром можливостей, які надає своєму власникові, за рейтингом Global Passport Power Rank 2018. Варто наголосити, що український паспорт випередив усі країни СНД в рейтингу паспортів світу, зазначають Патріоти України.

За даними рейтингу, паспорт громадянина України гарантує безвізовий доступ до 90 країн. Ще в 41 країні українці можуть отримувати візу по прибуттю, а для поїздок в 67 країн повинні оформляти візу заздалегідь.

Згідно зі звітом за 2017, Україна в минулому році посилила позиції в рейтингу за рахунок безвізового доступу до 34 країн.

Серед країн, для відвідування яких українцям все ще потрібна віза - Японія, Сполучені Штати, Великобританія, Ірландія і Китай.

Перше місце в рейтингу зайняв документ, який посвідчує громадянство Сінгапуру - його власники можуть подорожувати без віз в 127 країн, і тільки в 32 повинні оформляти візу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...