Наберіться терпіння: Гопко пояснила, чому суд ООН відмовив у заходах проти РФ щодо протидії фінансуванню тероризму (відео)

Наразі основне завдання України - накопичити прогалини, які є в доказовій базі для представлення в суді, наголосила нардеп.

Ганна Гопко. Фото:https://day.kyiv.ua/

Рішення суду ООН відмовити у тимчасових заходах проти Росії за Конвенцією протидії фінансуванню тероризму є сприятливим, бо суд визнав логіку України. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко в ефірі Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

"У Конвенції про боротьбу з фінансування тероризму доказова база України не була переконлива. Суд визнав логіку України і зазначив, яких доказів він ще потребує. Але це не означає, що суд не взяв до розгляду по цій конвенції саму справу. Тому справа надалі буде розглядатися", - зазначила Гопко.

Вона додала, що наразі основне завдання України - накопичити прогалини, які є в доказовій базі.

За її словами, слід чітко розмежовувати, що сьогоднішнє рішення суду ООН - це попередній етап перед розглядом справи по суті, який може тривати кілька років.

"Для тих хто говорить, що це зрада і для тих, хто говорить, що це перемога — я б порадила набиратися терпіння, тому що розгляд таких справ може тривати роками", - сказала Гопко.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...