НАБУ відпустило: Омелян у Німеччині провів сертифікацію українського Hyperloop

Переговори в Мюнхені міністр інфраструктури назвав дуже плідними і успішними. У столиці Баварії він зустрівся з місцевим бізнесом.

Володимир Омелян у Німеччині. Фото:Укрінформ

Асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop. Оцінка може бути надана вже до кінця цього року. Про це стало відомо за підсумками переговорів в Мюнхені міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з керівництвом TUEV SUED, передають Патріоти України.

"Ми почали дуже важливий процес в проекті Hyperloop - його сертифікацію. Вони (німецькі партнери - ред.) сказали, що планують завершити в цьому році. Це буде оцінка з боку авторитетної профільної структури. Це відомий ТЮВ, найбільша асоціація Німеччини, яка об'єднує всіх виробників по сертифікації безпечного використання", - розповів Омелян.

Він зазначив, що якими б не були розробки, без належного підтвердження безпеки з боку європейських інституцій ми не змогли просувати цей проект далі. Німеччина в цій сфері відіграє основну роль, додав він.

За словами Омеляна, є попередня оцінка, вона буде опублікована найближчим часом. Далі робота триватиме вже з поглибленого вивчення нового транспортного засобу. Переговори в Мюнхені Омелян назвав дуже плідними і успішними. У столиці Баварії він зустрівся з місцевим бізнесом.

Раніше міністр повідомляв, що в наступному році після завершення розробки попереднього ТЕО, почнеться конструювання тестової труби в Україні, і запуск першої лінії вакуумного потяга за технологією Hyperloop може відбутися протягом п'яти років.

Hyperloop ( «Гіперпетля») складається з аеродинамічної труби і капсули, яка здатна рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи в 2012 році. У серпні 2013 роки витрати на реалізацію проекту оцінили в $6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.

Джерело: Укрінформ

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька: Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, - Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...