Надії на мир немає - Захід повинен готуватися до війни з РФ, - генерал Ширрефф

Ситуація в Україні загострилася після того, як військова кампанія Кремля в Сирії увійшла в пасивну стадію.

Річард Ширрефф. Фото: bbc.com.

Британський генерал, який декілька років займав одну з найвищих посад у командній структурі НАТО, Річард Ширрефф впевнений, що західний світ не повинен сподіватися на мирне вирішення конфлікту в Україні і закликав готуватися до війни з Росією, пишуть Патріоти України з посиланням на ВВС.

Ширрефф заявив, що недавнє загострення під Авдіївкою має викликати непідробну стурбованість на Заході. Всупереч Мінським угодами, бойові дії в Донбасі тривають, постійно оновлюється інформація про кількість загиблих військових і мирних жителів.

"Захід і взагалі світова спільнота повинні визнати всю тяжкість ситуації, що склалася, яка до цього часу представляє реальну загрозу для безпеки Європи ", - вважає військовий.

На його думку, ситуація в Україні загострилася після того, як військова кампанія Кремля в Сирії увійшла в пасивну стадію. Як тільки на Близькому Сході ситуація заспокоїлася - Москва з новою силою розпалила дії в Донбасі.

Нагадаємо, у 2011-2014 роках Ширрефф був заступником Верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі. У 2016 році він видав книгу "2017: війна з Росією".

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...