Нагорода знайшла "хероя": У Росії "пов'язали" на хабарі письменника, що воював з терористами Моторолою і Ходаковським

Екс-майор Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Терентьєв вважає, що його покарали за участь у бойових діях на Донбасі.

В.Терентьєв воював у складі банди "Спарта" терориста Мотороли. Фото: kommersant.ru.

У Красноярську завершено розслідування кримінальної справи стосовно колишнього майора Федеральної служби виконання покарань, члена спілки письменників Росії 37-річного Валерія Терентьєва (творчий псевдонім Артур Чорний). Сам Терентьєв, обвинувачений в отриманні дрібного хабаря, стверджує, що кримінальне переслідування засноване на фальсифікованих доказах, а витоки справи криються в його конфлікті з начальством, пишуть Патріоти України з посиланням на "Комерсант".

Нібито керівництво було незадоволене тим, що під час відпусток він виїжджав на Донбас, де під позивним Ангара воював у складі банд терористів Арсенія Павлова (Моторола) і Олександра Ходаковського.

Кримінальну справу, за якою близько року проводилося розслідування, майор вважає сфабрикованою від початку до кінця.

За словами Терентьєва, який отримав перший досвід бойових дій в Чечні (про це ним написано книги "Комендантський патруль", "Нічний патруль" і "Мир всім вам", видані загальним накладом понад 30 тис. примірників), для поїздок на Донбас він використовував свої відпустки. Перший раз він опинився в зоні конфлікту восени 2014 року. З позивним Ангара він був зарахований в банду "Беркут". Підрозділ раптово відвели в тил, але красноярець вирішив повернутися на передову.

Потім він воював в банді "Спарта" Павлова (Мотороли). При цьому, за словами майора Терентьєва, він спочатку опинився в полоні: терористи "Спарти" взяли його за диверсанта Збройних Сил України. Як розповів бойовик, в подальшому він брав участь в боях за Донецький аеропорт.

У 2015 році в свою відпустку Валерій Терентьєв знову приїхав в на Донбас. На цей раз він приєднався до банди "Восток" Олександра Ходаковського. У тому ж році він був нагороджений медаллю "ДНР" "Воїн-інтернаціоналіст". Крім того, зазначив Валерій Терентьєв, в поїздах він збирав матеріал для своєї нової книги "Остання патріотична", що розповідає про події на Донбасі.

"Те, що я їздив в свою відпустку воювати за Донецьк, вкрай дратувало керівництво ГУФСІН Красноярського краю. Мене звільнили за це заднім числом", - заявив Терентьєв виданню.

Як зазначив терорист, після того, як йому вдалося поновитися на службі, щодо нього пішла провокація. Для цього, за словами Терентьєва, був нібито інсценований цілий спектакль. Йому запропонували допомогу в працевлаштуванні на нове місце і під виглядом співбесіди призначили зустріч в кафе.

При цьому роботодавцем виявилася родичка засудженого ІК N5, де працював майор. Йдучи, жінка залишила на столику модем. Коли терорист спробував її наздогнати, щоб повернути пристрій, його тут же закували в наручники. Ніяких грошей при ньому не було.

При цьому джерела, знайомі з ходом розслідування, рекомендували ставитися до гучних заяв майора як до способу захисту.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...